" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

vineri, 20 mai 2011

Un mod nou de a vedea viata


De la bloc la iurta de
De fapt daca stau bine si ma gandesc ... modul asta de a trai viata nu e chiar asa nou, ci e vechi de cand lumea. E nou pentru niste finte crescute in locuinte identice (colivii din beton) sau cum spunea un autor "baterii de grajduri pentru oameni folositori", care isi fac veacul in epoca omului domesticit de om :-)

2 comentarii:

  1. Am vizionat filmul si am ramas impresionat de ce curaj pot avea unii oameni.Chiar sa lasi totul,dar mai ales sa-ti lamuresti familia sa incepi o viata noua acolo in taiga.Pai la noi ar fi boierie ca vremea este mai blinda ca acolo.Chestia ca sa traiesti fara bani e foarte complicata,trebuie sa ai un psihic foarte puternic,cred.Sint niste pionieri demni de toata lauda.Pe la noi doar ascetii mai au curajul sa traiasca asemanator,dar cred ca si ei sint putini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da , iti trebuie putin curaj ... si multa nebunie :-) Dar eu cred ca merita, macar pentru copii (care ar putea avea parte de o copilarie libera si fericita ... asa cum am avut si eu), nu artificiala asa cum o au copii din ziua de azi.
    Si eu cred ca in Romania este mult mai accesibil si mai usor.
    Si eu vad destul de dificila chestiunea de a trai fara absolut nici un ban.
    Si la noi in tara sunt persoane care traiesc o viata oarecum asemanatoare, in sensul ca sunt independenti si nu depind de un sisteam (cunosc personal mai multe familii). E o viata mai dificila in comparatie cu a unui orasan, dar cu mult mai multe satisfactii.
    Stii ce ma surprinde pe mine cel mai mult ... as fii tare curios daca s-ar face un reportaj in care protagonistul ar fi un om simplu ... oare cum am vedea lucrurile ? Daca in schimb apar in reportaj niste oameni realizati, bancheri, directori, manageri asta da o cu totul alta turnura :-) Pe primul l-am numi nebun/fanatic, pe ceilalti poate cel mult excentrici ...

    RăspundețiȘtergere