" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

miercuri, 21 decembrie 2011

Amintiri ... din epoca de aur

Nu este vorba despre filmul lui Cristian Mungiu, nici de vre-o reclama la emisiunea Iarta-ma :-) ci amintirile unei fetite pe nume Beatrice, respectiv ale unui coleg care intre timp a ajuns ziarist.
Merita vizionat.
Vizionare placuta.

4 comentarii:

  1. Cineva spunea odata: " Nu mi-e frica de Dumnezeu ci de absenta Lui"....
    Problema actuala nu sunt oamenii cu principii ci numarul lor scazut. Orice principiu isi are propriul destin. Absenta principiilor inseamna absenta unei organizari interioare, o calatorie "hai-hui" prin scurtimea existentei, o lipsa pe care nici o filosofie n-o poate compensa.

    Frumoasa prezentare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu Shino. Da, rar mai intalnesti oameni cu principii. Mie imi place sa le numesc valori :-). "Prost-modernismul" a adus drept norma relativismul, in care fiecare face ce-i place ... si de obicei aleaga sa-i placa ce ai este mai comod.
    M-am intors de curand din strainatate si sunt dezamgit de lipsa profunda de valori a poporului nostru. In strainatate poti sa vezi cel mai bine lucrul acesta. Acolo nu mai este gura satului, nu mai sunt parintii, rudele ... si individul se simte liber sa faca ceea ce-l taie pe el capul.
    Cred ca am mai amintit (si cu riscul de a ma repeta o spun din nou). Una dintre problemele tarii noastre (si nu numai) este faptul ca nu mai exista valori ... si daca te uiti doar putin pe canalele de informare vei vedea ca sunt promovate numai non valori: cine da cel mai bine din buric si este mai botoxata (scuzati limbajul). Cu astfel de nulitati iti dai seama incotro se indreapta societatea.
    Eu voi incerca in continuare, pe blogul meu, sa promovez valori. Nu stiu sigur daca mai are vre-un efect. Dar inca incerc. Poate ...
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sint oameni pe care ii admiri chiar atunci cand principiile lor difera de ale tale.
    Ii admiri pentru felul cum le respecta !
    Impresionant !

    RăspundețiȘtergere
  4. Da asa este ...
    Cu cat mai multi astfel de aomeni cu-atat mai bine.
    Pacat ca pe astfel de oameni nu reusim sa-i pretuim la noi in tara. De exemplu aceea fata Beatrice, din cate stiu este in Statele Unite.
    Pentru Romania este o pierdere ...

    RăspundețiȘtergere