" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

miercuri, 9 februarie 2011

Strop - ascutit unelte

Despre Leather Strop, am auzit si vazut prima data, la prima intalnire Bushcraft Romania (Siriu; Buzau). Mi s-a parut interesanta ideea. Din nefericire nu am putut-o materializa din cauza timpului ... atat de repede cat mi-am propus.
La realizarea proiectului am folosit urmatoarela unelte:+ o masina manuala de gaurit (de pe timpu lu' bunicu) si un aparat cu capse
Materialele folosite: o simpla bucata de lemn de brad, o bucata de piele cu fata nefinisata pozitionata spre exterior.
Lungimea este de 37 de cm din care 27 acoperiti cu piele.
Timp de lucuru (insumat pe mai multe zile) ... nu cred ca am depasit 2 ore.

Ce a iesit puteti vizualiza in urmatoarele poze:
Ca sa fie "tacamul complect" am adaugat si o pasta de lepuit (de fapt nu prea era o pasta, ci mai degraba un calup de material solid si sfarmicios ... pe care am reusit sa-l intind pe suprafata de piele, cu destul de multa greutate). Poate are cineva o solutie mai buna ... eu am incercat sa-l incalzesc putin ...Pasta de lepuit are rol abraziv (este un abraziv fin). Personal am folosit sistemul pentru ascutit daltile si urmatoarele unelte, in vederea cioplirii in lemn :-) Anumite informatii utile puteti gasi aici cu privire la pastele abrazive de la noi din tara.
Sunt deosebit de multumit de calitatea taisului in urma ascutirii pe strop.
ATENTIE ! am inteles ca pasta este destul de toxica, asa ca nu folositi cutitul in prepararea alimentelor, daca nu l-ati spalat foarte bine dupa ce l-ati ascutit cu pasta abraziva.
I-am facut si sotiei, pentru bucatarie, dar la acela nu folosesc pasta de lapuit.
In urmatoarea filmare: o varinta de folosire ... intre timp am gasit alta mai buna :-)Si acum nodul promis de ceva vreme:

4 comentarii:

 1. Pe cand un workshop de sculptura in lemn??

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu cred ca sunt inca in masura sa organizez asa ceva ... nu ma consider specialist si nu pot spune ca stapanesc domeniul forte bine, singurul atuu este ca in ceea ce fac, pun mult suflet si caut sa iasa cat se poate de bine.
  Probabil peste vre-o 2-3 ani o sa stapanesc suficient domeniul ca sa-i pot invata suficent de bine si pe altii. Celebrul lutier din Cremona, Guseppe Guarnieri a avut nevoie de 20 de ani ca sa invete tainele lemnului ;-)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ma intereseaza si pe mine "ultima unelata exceptionala" , am ajuns pe acest blog cautand o cutitoaie !:) Ma poti ajuta cu o denumire , eventual un loc de unde mi-as putea-o procura ?!

  Felicitari pt blog !Pari a fi un tanar deosebit prin gusturi si preocupari !

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim - poti sa ma contactezi la adresa danielscuriosityshop@gmail.com si vom discuta acolo mai multe.

  RăspundețiȘtergere