" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

duminică, 5 iunie 2011

Inchizitia, file din istoria ei (I)

3 comentarii:

  1. Salut publicarea acestor Documentare. Cine nu isi cunoaste istoria e condamnat sa o repete.

    RăspundețiȘtergere
  2. de fapt, documentarele de genul asta au tendinta de a demoniza biserica si a deturna atentia de la ideea esentiala. anume, omenirea a fost inca de la inceputurile ei inclinata spre varsarea de sange. de fapt, daca stai sa te gandesti, perioada actuala e cea mai pasnica (Daca se poate spune asa) din istoria omenirii. violenta este parte din noi, la fel ca si bunatatea.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Shino, istoria asta nu imi apartine :-) sincer m-as fi bucurat ca aceasta fila sa nu existe in istoria omenirii. Este adevarat ca inca se mai poate repeta ... avand aceeasi protagonisti (... sau altii). De obicei istoria ne arata ca protagonistii nu se schimba ... ci doar isi rafineaza metodele.

    @numaiunaltblog ... daca discutam din perspectiva evolutionista, da violenta este parte din noi (legea junglei - supravietuieste cel mai tare/violent); daca discutam din perspectiva crestina in care dragostea "este masura tuturor lucrurilor" atunci problemele se complica putin. Astfel de orori au existat si inca vor mai exista (chiar daca perioada actuala e cea mai pasnica-asa cum spui tu) ... dar cand astfel de orori sunt realizate la ordinul si cu binecuvantarea bisericii (care pretinde ca are anumite valori) ... mi se pare inadmisibil. Cel mai inalt grad de ipocrizie.

    RăspundețiȘtergere