" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

joi, 11 noiembrie 2010

Mora of Sweden




Deoarece am fost deosebit de mulțumit de calitatea produselor Mora of Sweden doresc să prezint câte-va informații despre această companie.
Compania a reapărut pe piață în 2005 din fuziunea a două "afaceri" mai mici KJ Eriksson (infințată în 1912) și Frosts (în 1891). Numele provine de la localitatea Mora (din regiunea Dalarna), Suedia.



Legat de istoria metalurgiei și calitatea produselor sudeze puteți găsi mai multe informații aici.
Și cei de la Mora se pot lăuda cu o tradiție în domeniu, de aproximativ 300 de ani (mă gândesc ce tradiții vechi de 300 de ani mai avem noi ... probabil bahice sau dionisiace :-)

Ceea ce m-a impresionat cel mai mult în ce privește produsele Mora a fost: simplitatea, urmată foarte aproape de o calitate excepțională la un preț extrem de mic. Cred că dacă ar fi să clasez un produs la raportul calitate preț, pentru Mora aș oferi primul loc pe podium fără nici o discuție.
În Suedia cuțitele Mora sunt folosite ca every-day knives în diferite activități, dar în special construcții. Cu toate acestea produsele lor acoperă o gamă foarte largă de la: bushcraft knive, cuțite de bucătărie, industriale, meșteșuguri și foreze pentru gheață.
"Cuțitele au găsit o trecere specială în cadrul comunității bushcraft bazată pe simplitatea și robustețea construcției lor, ușurința și siguranța întreținerii precum și multilateralitatea utilizării lor și nu fără îndoială prețul lor scăzut. Cuțitele Mora au fost apreciate de corifei :-) ai bushcraftului precum Ray Mears și Mors Kochanski." (sursă Wikipedia)
Acestea find spuse nu mai rămâne de cât să încercați și voi calitatea Suedeză ... Succesuri ...
fără eșece :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu