" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

marți, 15 februarie 2011

Poveste cu "aroma de cires"




Povestea a inceput de la un concurs initiat de mine pe bushcraft.me.

Arsenalul uneltelor folosite :-)



Unealta pe care am folosit-o cel mai frecvent si de care sunt cel mai multumit

Poate fi achizitionata de pe adresa danielscuriosityshop@gmail.com la pretul de 105 Ron.
O alta unealta deosebit de buna este:



Desi nu l-am folosit decat foarte putin la sculptat - cutitul dalta care poate fi vazut (filmat) in articolul anterior, pot sa il recomand celor pasionati de sculptura in lemn. Ambele unelte pot fi achizitinate de la aceeasi adresa, prezentata anterior, la pretul de 90 Ron. bucata.

Dar sa revenim la povestea lingurii





Ca sa impartasesc cateva din secretele pe care le-am descoperit si eu pe parcurs, as incepe cu problema faptului ca lemnul crapa. Chiar si bucata aceasta, desi avea cel putin 6 luni de uscare, dupa ce i-am dat coaja jos, a avut o crapatura care a inaintat multicel. De aceea de cate ori sculptez ceva las vreo 5 centimetri (poate ar fi bine chiar mai mult), astfel incat fisurile sa nu ajunga pana la sculptura propriu-zisa.
Al doilea motiv pentru care las acei cativa centimetri in plus este ca sa pot imobiliza bucata ramasa intr-o menghina si astfel sa imi utilizez ambele maini (daca folosesc dalta si ciocan de lemn).






Lather edit:

dupa ce am dat-o cu ulei ...






6 comentarii:

  1. Foarte frumoasa, felicitari !
    Sper sa faci un Update cu ea si cand e gata ..sa vedem inimioarele finisate :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ninule ... o sa fac un Update, dar de finisat inimioarele nu le mai finisez, le las asa colturoase :-), ligura e si un simbol al oamenilor care pe cat inainteaza in varsta, in loc sa devina mai buni si mai placuti, pe atat devin tot mai acrii, mai nesuferiti si mai colturosi.
    Asa ca Ninule, desi suntem inca tineri ...
    SA IMBATRANIM FRUMOS !!! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. cum ai finisat ? ma refer ce uleiuri sau asa ceva ? eu caut ceva care sa scoata in evidenta structura lemnului granulatia... poti sa ma ajuti ceva ? In afara tarii lumea sugereaza Danish Oil dar la noi nu exista asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare shakaphoto. Am finisat cu multa rabdare :-) luciul l-am dat cu un ulei de masline (alimentar). Sunt multe uleiuri care pot fi folosite. Mie imi plac experimentele :-) ... asa ca am folosit pana acum ulei de canepa, cocos, masline (toate alimentare). Am folosit si ulei de in,dar, doar pentru unelte. Uleiul de in este toxic daca il folosesti spre exeplu la linguri. Daca aflu mai multe in domeniu caut sa te contactez.

    RăspundețiȘtergere